Kwartę maki, kwaterkę mleka, 2 łuty drożdży; jak podrośnie, włożyć masła łyżkę, ćwierć funta cukru, cztery żółtka; jak podrośnie rozwałkować lekko i na blasze masłem wysmarowanej ułożyć. Śliwki bardzo dojrzałe na połówki przerzynać, pestki wyjąć, ułożyć na placku skórkami do ciasta, posypać cukrem i wsadzić w gorący piec na pół godziny.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
2 komentarze:
szkoda, że Pan zarzucił tego bloga, dziś przypadkiem na niego trafiłam i bardzo mi się spodobał
mam pytanie o książkę, którą Pan przepisuje - czyjego jest autorstwa i czy Pan poleca? może kupię? szukam starych, przedwojennych receptur z dobrej kuchni polskiej
pzdr
Play roulette - Dr.MCD
The casino 고양 출장마사지 game 충청북도 출장마사지 is one of the most famous casinos in 전라남도 출장안마 the UK and now it 공주 출장마사지 is open 24/7. The roulette wheel, located inside a box, has 고양 출장샵 a
Prześlij komentarz